tisdag, januari 26, 2010

16-RR-promenad

I lördags var vi på RR-prom en bit utanför Uppsala. Vi var där ett par gånger med vår förra hund Timja för några år sen och nu var det premiär för Mayaa. Det var rekordmånga hundar där, 16st Ridgebacks med sina familjer - jätteroligt!

Vi åkte dit med bästisen Lyra och matte Emilia och tränade på kontakt och att gå fint i koppel med många störningar =)

Mayaa var så duktig, gick mestadels fint i koppel och hälsade fint på några hundar. Jag tyckte hon skötte sig bra socialt. Hon var nyfiken men inte framfusig. Hon var lugn och hövlig mot de äldre, sökte lite trygghet mellan mina ben när en 55-kg-hanne var lite för intresserad.

Efter promenaden var det några som släppte sina hundar för lek. Mayaa fick leka med tre andra tikar: Lyra som var äldst och höll lite ordning, en 1,5 årig (tror jag) och en som var precis lika gammal som Mayaa. Hon hade jätteskoj och lekte och busade med de andra. Det var dock ingen tvekan om att följa med till bilen när vi skulle åka och det känns skönt att hon fortfarande hellre väljer flocken än lekkompisar när det gäller.

Mayaa sov sen hela kvällen som en stock! Det tar rejält på ett litet valphuvud att hålla sig på alla fyra och koncentrera sig när det är så många nya hundar och människor omkring!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar