måndag, maj 09, 2011

Löp igen och vardagsliv

Den 7 maj började Mayaa löpa igen. Än så länge tar hon det med ro. Vi får se om hon blir lika trött efteråt som hon blev förra gången. Tog ett par månader innan hon en dag liksom vaknade till liv och var uppe på sin vanliga energinivå igen.

I övrigt har vi nästan gått klart fortsättningskursen i agility. Vi har övat på byten minsann och blivit lite vassare varje gång. Men fortfarande mycket att lära! Vi ska försöka öva på egen hand i sommar så att vi håller uppe kunskaperna.
Bakombyten är nog min och Mayaas grej. Hon är snabb som tusan, så generellt funkar de bytena bäst.

Vi håller på med bakdelsträning, vilket går ut på att få Mayaa medveten om sina bakben och vad man kan göra med dem. T.ex. flytta dem utan att flytta frambenen, vilket blir lite som motsvarande framdelsvändning när man pratar om hästar. Det var dagis som introducerade denna övning, vilket jag är mycket glad för!

Då matte i dagsläget har det rätt så intensivt på jobbet har Mayaa tillsammans med Lyra fått vara heltid på dagis i ca 2 veckor. Det har möjliggjorts för att Alba och Zorro är i Värmland med mamma och pappa och att deras dagisdagar är tomma.

På valborg var matte och husse på bal på Uppsala slott som brukligt med mattes kör och då fick Mayaa vara på sleep over party hos syster Johanna. Hon fick vara med vid brasan och hänga med Linas systrar och syskonbarn. Fyrverkerierna i området bekom henne inte.

Annars är vi ute och promar och löptränar tillsammans och myser förstås! Äntligen verkar värmen ha kommit på riktigt och det är lätt att vara ute. Mayaa njuter också av att ligga i solen på en filt på balkongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar