tisdag, juli 12, 2011

Nya grannar

Det har flyttat in nya grannar på vårt våningsplan. Ett par med en 1-årig kastrerad Pitbullhane som heter Melker. Riktigt glad, social och valpig hund! Han är levernos med en stålgrå/brun färg, precis som Weimaraner brukar ha. Har inte sett sån färg på Pitbull förut, jättesöt tycker jag!

Idag träffade jag och Mayaa på Melker och hans matte utanför vårt hus. Vi bestämde oss för att gå in på innergården och låta hundarna hälsa. Lika bra, eftersom vi kommer att stöta på varandra i trappuppgången. Inte heller så bra att det när hundarna första gången de ses är just i trappuppgången eller i hissen.

Mayaa och Melker hade så kul! Precis samma lekstil, de rusade och brottades. Det var Mayaa som hade kontrollen helt och bestämde över Melker och leken. Mayaa satte igång och avslutade leken efter eget behag, hela tiden tydligt och schysst mot Melker. En gång försökte Melker nosa Mayaa i baken med den gubben gick inte. Min bakdel och där har du inget att göra! blev svaret. Melker en smula snopen men försökte inte igen.

Mayaa hade lite konstiga skendräktighetsfasoner för sig också. Hon sprang in under en bänk och började frenetiskt gräva i gruset ett par gånger. Det gör hon aldrig annars. Det brukar vara Lyra som gräver för nöjes skull medan Mayaa tittar på och undrar om de inte ska leka tillsammans istället.

När det började mullra och åska efter en liten stund bestämde vi oss för att gå in. Och det var precis innan regnet började! Vi åkte hiss tillsammans och det gick superbra. Båda hundarna ganska trötta och flåsiga =)

Jättekul att ha hittat en ny lekkompis som bor så nära! Det lär bli fler lektillfällen på gården och promenader tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar