fredag, december 09, 2011

Löp december

Mayaa började löpa i måndags 5 december. Ganska precis sju månader efter förra löpet.

Helt ok än så länge. Får se hur länge det håller i sig. Slickar och gör sig ren väldigt ofta. Är lite mer skällig/vaktig när hon hör ljud, vilket känns igen från förra gången. Hon är oftast glad och pigg när vi är på prom men kan ibland vara lite trött. Hon går mycket bättre i koppel! Hon sover rätt mycket också, vilket jag antar har med hormonerna att göra.

Mötte Melker utanför dörren igår. Han verkade mest allmänt glad åt att se Mayaa (han är ju kastrerad också). Mayaa var däremot måttligt intresserad. Hon hälsade men gav inga lekinviter och sa ifrån när han var för ivrig. Antar att det också har med löpet att göra.

Hon har ju kvar det här med att skälla på hundar i möten i koppel framifrån (så himla konstigt egentligen, eftersom hon ju oftast ändå helst vill leka med andra hundar när tillfälle ges). Det är nåt med de här framifrånmötena i koppel. I vilket fall är det bara att hoppas på att det inte eskalerar som det gjorde efter förra löpet. Då var vi i och för sig oförberedda på den vilding som utbröt ur Mayaa. Nu vet vi ju att det sker och försöker förebygga så mycket vi kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar