lördag, juli 25, 2009

Dag 1 - Hemma!

Dag 1:

Äter med god aptit
Leker mycket med husse o matte och leksakerna
Sover ännu mer
Kissar o bajsar ute
Har kissat inne en gång
Har nosat upp godis
Har gjort kontaktövningar
Har gått sista trappsteget i trappen
Har påbörjat livet som kuddhund



Mayaa har nu kommit till Uppsala och har officiellt blivit stadshund.

Ett drygt dygn har gått och hon är hur charmig och mysig som helst - en riktig liten pussgurka! Hon är framåt och kavat och har tagit det mesta med att byta hem med ro.
Men det finns förstås läskiga saker här i stan, som t.ex. en massa bilar som kör fort på gatan. Parken precis bredvid är invigd som toalett och lekplats. Hon kissar utan vidare varje gång vi tar ut henne och har inte heller haft något emot att göra nr 2 där =)

Hon vill helst vara nära oss hela tiden men galloperar även iväg i lägenheten med den leksaken som är rolig för tillfället. Idag gick hon t.o.m. och lade sig i köket i sin säng och somnade när vi var i vardagsrummet. Hon sover även gärna i soffan på och mellan en massa kuddar! Det känns skönt att hon redan har gjort sig hemmastadd i lägenheten.
Mayaa är glad och positiv och svansen går i ett!


Men hon kan även säga ifrån när något inte är precis som hon tänkt sig =) Hon kan yla så det låter även om det är mycket kort. Det verkar vara allt ifrån "jag känner allt doften från matskålen och vill ha mat NU" och "jag ligger inte i riktigt i rätt position, suck, jag måste ändra ställning". Vi försöker dock undvika att förstärka detta beteende, eftersom vi vill ge henne uppmärksamhet på andra premisser. Exempelvis ögonkontakt. Vi prövade kontaktövning med godis idag och oj, vad fort hon fattade! Redan vid andra övningstillfället förstod hon att nånting krävdes för att få godisen och tredje gången vi övade hade hon fattat galoppen. Det var ögonkontakt gång på gång.





Hon verkar hittills vara ett matvrak och äter med god aptit och vill mer än gärna ha våra godisar. Hon blev MYCKET intresserad när vi lade ut godis på köksgolvet som hon fick leta upp. Hon gick sen tillbaka flera gånger för att kolla att hon verkligen hade hittat alla bitar!

Vi är sååå glada att vi har fått förtroendet att ansvara för den här underbara lilla krabaten. Tack snälla Helena och Marcus! Mayaa är en liten guldklimp!

2 kommentarer:

  1. Hej lilla Mayaa, husse o matte:)

    Vilken fin blogg ni har!

    Hoppas allt går bra i storstan Uppsala! Här på landet har vi det bara fint och snart ska Indra gå med matte, Aragorn o Enya på hunddagiset. Ska bli superkul!
    Vi ses på valpkursen snart:)

    Kramar från syster Indra med familj

    SvaraRadera