torsdag, juli 30, 2009

Nya bekantskaper

Det har varit en händelserik dag idag!

Ny katt, första spåret, första pet-flaskan...

Mayaa har varit i Linas föräldrars lägenhet för första gången och där träffat deras kattunge, Smilla (Linas föräldrar har hon träffat förut).
Mötet gick mycket bra! Båda var lite avvaktande men nyfikna och de nosade på varandra. Men som bilderna visar var båda lite försiktiga i början.

Mayaa var, som den positiva hund hon är, mest glad och svansviftande medan Smilla tyckte att det var lite läskigare och fräste några gånger. Det var dock inte värre än så och efter en stund var det Smilla som följde efter Mayaa och inte tvärtom. Båda kunde även slå sig till ro och sova under bordet när vi åt lunch.






Skönt att sitta lite på var sin sida om fötöljen. Mycket medvetna om varandra men ínte direkt i blickfånget.


Senare var vi ute i skogen. Mayaa älskar skogen! Igår när vi var där hittade matte hallon som hon plockade. Mayaa, som alltid hänger på för att det kan vankas någon rolig aktivitet, var inte sen att kasta sig på hallonbuskarna för att fånga de röda bären. Det var inte mattes tanke när hon började plocka men tydligen en bra idé enligt Mayaa =)
Idag gick vi en kort bit, svängde av stigen och gick i en halvcirkel tillbaka till samma stig. När vi kom ut på den stig vi hade kommit in på började Mayaa med nosen i backen börja vifta som en galning på svansen och stack iväg längs stigen i full fart. Vi kunde inte tolka det annat än att hon spårade oss samma väg vi nyss hade gått. Vi blev lite oroliga när hon stack iväg utan en tanke på att vi hängde med och vi förlorade henne ur sikte. Så fort vi ropade kom hon dock tillbaka i full galopp och var mycket glad att se oss!




Mayaa springer iväg längs stigen vi nyss gick på

Hemma på innergården igen hittade Mayaa sin första pet-flaska och den var knepig att greppa men rolig att försöka få tag på!

Nu kan jag lova att Mayaa är trött! Hon sover djupt, utsträckt i soffan och det är otroligt att man kan vara så lång när man fortfarande är så liten =)

1 kommentar:

  1. Även Smilla blev helt utpumpad av mötet med Mayaa och sov i flera timmar efter besöket. När hon sedan vaknade var hon dock igång som vanligt och jagade sina leksaksmöss!
    Sven-Eric och Meta

    SvaraRadera