fredag, april 09, 2010

Löp och annat

Blogglivet ligger nere men hundlivet pågår för fullt!

Mayaa har hunnit bli 10 månader och fick sitt första löp strax innan 10-månadersdagen. Stora flickan! Hon bryr sig dock inte särskilt mycket, vare sig om tikskyddet eller nåt annat angående löpet.

Mayaa har visat sig ha rätt mycket jakt i sig och har lyckats jaga rådjur. Ett stackars rådjurskid blev föremål för hennes jakt (de vuxna djuren försvann kvickt) och det tog ett bra tag innan Mayaa kom tillbaka. Rådjuret oskatt men ve och förbannelse över matte som inte såg djuren i tid! Mayaa har förstås fått vatten på sin kvarn och numer får hon inte gå lös alls (utom i hundhagen) och det är koppelpromenader alternativt sele och långlina som gäller. Hon har till och med börjat intressera sig för fåglar, något hon inte brydde sig så mycket om förut. Hon tittar längtansfullt upp i himlen när de flyger förbi högt ovan hennes huvud. Dream on, baby!

Vi kommer inte vara med på fortsättningskursen med Mayaas kullsyskon. Den ska hållas i Farsta och det blir alltför långt för oss att åka. Emilia är sugen på sökkurs med Lyra i vår och det vore roligt att hänga på! Jag har också börjat bli nyfiken på Rally-lydnad. Har aldrig provat men alla jag har talat med som vet nåt om det verkar tycka att det är urskoj. Får se vad det blir.

Just nu har Mayaa påsklov och är uppe på Börjehia med mina föräldrar, Alba, Zorro och Smilla. Hon stortrivs (som vanligt) och sover i mina föräldrars säng. Vi längtar efter Mayaa men får tillbaka henne nästa vecka. Under tiden hon är borta ska Gustav och jag passa på att göra egna vuxensaker - ikväll ska vi ut och äta och sen gå på bio!

För ett tag sen var vi på torsdagsträning med Helena och några kullsyskon till Mayaa. Där var Ninnin och Zolo och Lea, Anders och Nelo och Ulrika och Leo. Det är inte så ofta vi kan vara med men det är så roligt när vi kan. Det är kul att ses och prata hund och se hur mycket syskonen växer och utvecklas! Hoppas på fler tillfällen när vi kan vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar