lördag, augusti 29, 2009

Tandlossning och skotträning


Mayaa har tappat en kindtand i underkäken på vänster sida. Hon tuggade på en vanlig tuggrulle (hoppressad kohud) i sängen när Lina upptäckte att det låg en tand bredvid. Inspektion i Mayaas mun bekräftade misstanken om tandlossning. (Dålig bild, jag vet, mobilkamera återigen).

Är det normalt att mjölktänderna börjar lossna så här tidigt?
I övrigt har vi idag varit på utecafé och miljötränat med Emilia och Lyra. Gick hur bra som helst som det brukar. Mayaa satt först och tittade på saker och folk och fick sen komma upp i famnen där hon somnade.
Emilia och Lyra följde även senare med till utkanten av en skjutbana där det först inte hände någonting, utom att Mayaa försökte få igång Lyra att leka. Sen kom det en del pistolskott och Mayaa hörde dem men blev inte det minsta rädd eller upprörd. Lyra (som är helt skottoberörd) och böcklingpastej gjorde nog sitt till! Tack Emilia för att vi fick "låna" Lyra! Till slut blev det nästan en spänd förväntan - varje gång det kom ett skott levererades godis. Mayaa väntade fint sittande och tiggande =)
Efter en stund upphörde skotten och vi gick och satte oss och myste i solen.
Allt som allt en mycket lyckad första riktiga skotträning! Vi är väldigt nöjda!

2 kommentarer:

  1. Ja då. De börjar tappa sina tänder nu och snart kommer nya något mindre vassa;-) Roligt att miljöträningen gick så bra! Duktig flicka (och duktig husse o matte;-)
    Ses i morgon!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Hej. Va roligt och läsa om Mayaa och att allt verkar gå så bra!

    Kram från oss

    SvaraRadera