torsdag, februari 11, 2010

Bra morgonpromenad =)

Idag var en rolig morgonprom - inga skrikande människor och en alltigenom glad hund!

Jag och Mayaa gick till Ekonomikumparken där det träffas ett gäng hundar med sina ägare varje morgon. Mayaa gick mycket fint till och från parken, var uppmärksam och lyhörd och skällde inte en enda gång - och då såg vi allt möjligt eftersom man måste gå genom stan: hundar, små och stora männsikor med och utan barnvagnar, med och utan stavar, cyklister, plogbilar på nära håll och fåglar.

I parken betedde sig Mayaa som hon ska - hälsade försiktigt och visade sig som den yngsta hunden hon var. Hon hade jätteroligt och lekte en massa, framför allt med en annan RR och en Dalmatiner. Men så kom det en Collie-hanne som var lite för intresserad av Mayaas bakdel och jag hörde vår uppfödare, Helenas röst i huvudet - "Ha inte tikarna lösa nu för de kan börja löpa när som helst". Jo, det är helt sant och imorgon får vi strunta i Eko-parken. Vi får hålla oss till skogen med tik-kompisarna och Zorro förstås, eftersom han är kastrerad.

Nu sover Mayaa trött och rastad, efter att ha tagit en av sina sovkuddar och gjort den en smula plattare genom att plocka ut innehållet.

2 kommentarer:

  1. Tja Mayaa:)

    Kul att du också tycker att ludd i kuddar ska ut på golvet:)
    Duktig du är på promenaderna också!!

    Nospuss från syster Indra

    SvaraRadera
  2. Ja livet med hund går upp och ner. Speciellt i unga år!
    Kram

    SvaraRadera