torsdag, maj 20, 2010

Vaccination, blodprov och hälsokontroll

Idag var Mayaa hos veterinären.

Blodprov togs som ska visa om Mayaas rabiesvaccinering i januari har funkat, d.v.s. om hon har bildat antikroppar mot sjukdomen. Det får vi veta om ca 1 vecka. Vi hoppas och håller tummarna, för då kan vi i sommar åka till Emilias landställe, en ö i Finska skärgården!

Mayaa fick också sin andra vaccination, den man tar vid ca 1 års ålder och det är samma vaccination som vid 12 veckor (DHPPi).

Veterinären, Anna, gjorde också en hälsokontroll, lyssnade på hjärta och lungor, kontollerade leder (tror jag, hon gjorde i alla fall böjprov på Mayaas ben), kollade ögon och tänder och allt såg fint ut.

Vikten är idag 31,9 kg.

Mayaa var lika cool som vanligt. Hon är nyfiken i väntrummet och vill gärna hälsa på veterinären och sköterskan. Hon vill själv upp på undersökningsbordet och tar det mesta med ro. Mycket lättsamt! Reagerade lite för sticket av sprutorna men var mest upptagen av att hålla reda på och äta av godiset i min hand. Vår veterinär är så himla gullig och behandlar alltid Mayaa med vänlighet och respekt. Sköterskan, Catta, är lika gullig hon med för den delen men hon var inte med oss idag.

Sköterskan tog däremot betalt och fy sjutton vad pinsamt när jag inte hade täckning - på nåt av mina kort! Min räddande ängel - pappa - kunde rycka ut och hjälpa mig. Han som redan hjälper oss så mycket med Mayaa.

I övrigt idag är Lyra med oss och vi har varit i hundhagen. Det var emellertid så väldigt varmt att hundarna bara orkade gå ett par varv och sedan lade de sig i skuggan. Vi har också hängt på balkongen och det gillar Mayaa!


Mayaa med plåster efter blodprovet




















Myser på balkongen



















Lyra gör som katterna - tvättar sig


1 kommentar:

  1. Men jisses vad vuxen hon ser ut!!! Det var så länge sen och mycket hinner tydligen hända på ett par månader;) Hon är så fiin!!!

    Tack snälla du för alla dina gulliga inlägg i gästboken!! Det känns jätteroligt att du följer våra små äventyr och planer:)
    Ska bli så kul att ses på söndag!!!

    Kram Marika

    SvaraRadera