söndag, augusti 29, 2010

Viltspår 3

Mayaa var trött idag efter att få ha varit med på Johannas kurs igår (med aktivitetsövningar kontra passivitet och lite lek). Både hon och Johanna hade kul fick vi höra! Det var ansträngande för Mayaa men hon skötte sig jättebra. När Mayaa träffar nya hundar sker det oftast i det fria i hundhagen och hon får leka. Alltså har hon en förväntan om lek med nya hundar. Igår var hon tvungen att vara still och ta det lugnt, vilket är jättebra för henne att öva på men jobbigt också. Mot slutet var det massage och sedan somnade Mayaa som en stock, trots de andra hundarna.

Imorse tog hon sovmorgon, åt frukost, kissade och somnade om. Sen bar det iväg mot Årsta och spåret och hon sov hela vägen i bilen. Väl framme var hon pigg och angelägen om att få gå på spåret. Spåret hade legat över 2 timmar, var ca 450 m långt med ett 10 meter långt bloduppehåll. Och så en hel del vinklar.

Plus bärplockare i skogen! När Mayaa fick syn på dem började hon moffa. De stod mitt i spåret och Lennart bad dem flytta på sig. Det hade de ingen lust med. De förstod inte riktigt att de var på privat mark, eftersom den ligger precis bakom ett bostadsområde. Det blev ett litet avbrott när Lennart argumenterade med dem men Mayaa plockade upp spåret och fortsatte.
Det var Gustav som gick med henne och en gång fick han säga "Nej" när hon började spåra efter annat men resten gick fint. Till och med när vi stötte på samma bärplockare en gång till. Då brydde sig inte Mayaa det minsta.
Hon tog någon vinkel klockrent och kom av sig i en annan.
Hon var tvungen att kissa mitt i och fick syn på Lennart och mig och kom sen fram för att hälsa men fortsatte spåra när hon inte fick något för det.
Bloduppehållet var inga problem, jag märkte ingen skillnad på Mayaa. Lennart sa att hon ev. gick lite långsammare den sträckan.
Mot slutet hade vi motvind, vilket gjorde att Mayaa lyfte upp med nosen och så ner igen, som små dippar. Men fortfarande rakt i spåret.
När vi kom till klöven blev hon mycket glad och nosade ordentligt men tog den inte.

Mayaa sov hela vägen hem och är fortfarande mycket trött.

Även Nelo och Zera gick var sitt spår idag och det bra för dem med. De verkade också rätt trötta eftter sina spår =)

Vi har bokat sista övningsspåret och även anlagsprovet som kommer ske 23 oktober. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar